Proeven van Proven.

Wij bieden u de mogelijkheid om in ons 17e eeuwse topmonument de schitterende regentenkamer en/ of de bijzondere provenierskamer te huren.

In deze vertrekken lijkt de tijd stil te hebben gestaan. Ze zijn bij uitstek geschikt voor intieme bijeenkomsten, inspirerende vergaderingen of zelfs een kleine receptie. Het begint al bij de binnenkomst, midden in de drukke stad is het hofje een oase van rust, de prachtige hal, de galerij en de besloten binnentuin zijn stuk voor stuk kleine pareltjes.

De regentenkamer is onze grootste trots, het luisterrijke interieur met zijn vele schilderijen is een ruimte waar u in de rest van Alkmaar tevergeefs naar zult zoeken. De provenierskamer met zijn 19e eeuwse uitmonstering mag echter ook gezien worden.

 

Tot in het begin van de vorige eeuw kregen hier de 8 oude heren, die vroeger in het hofje woonden de door "de moeder" van het hof bereidde maaltijd geserveerd. Dit is verleden tijd. Ons hofje is in de tachtiger jaren van de vorige eeuw gerestaureerd en heringericht. De regentenkamer en provenierskamer zijn van huiselijk formaat en bovendien beperkt beschikbaar. Vergaderen in de binnenstad van Alkmaar was nog nooit zo uniek en exclusief.

Verhuurtarieven 2010
Provenierskamer
dagdeel € 75,00
hele dag € 125,00

Regentenkamer
dagdeel € 150,00
hele dag € 250,00

Koffie/ thee € 2,20 per kopje incl. koek/ bonbon.

Foto's